Om Tjenester Butikk Kontakt Blogg Småbedriftspakka Logg inn

Hva er Kajabi? (Kinderegget du trenger for å drive en lønnsom nettbasert bedrift!)

nettside strategi May 12, 2019

Hva er Kajabi og hvordan har det hjulpet meg?

Kajabi* (sponset lenke, les nederst) er et verktøy/system du kan bruke for å lage nettsider, blogg, kursportal og andre digitale produkter. Nettsiden og bloggen du besøker nå, er laget med Kajabi (ikke sponset lenke). 😊

Denne alt-i-ett plattformen har vært en "gamechanger" for bedriften min. Nå har jeg endelig (enkelt!) fått til en lekker nettside som ser profesjonell ut, og jeg lager nettkurs og andre digitale produkter som jeg har tjent et sekssifret beløp på de siste 9 månedene. Og det er bare de rene digitale produktene - rådgivning og mersalg kommer i tillegg.

OBS! Før du går "all-in" på en "onlinebusiness", les dette først: Ikke kjøp drømmen om å bli millionær av en "onlinebusiness"

Ordet Kajabi kommer fra urfolket i Australia og betyr "take flight", altså "å ta av". Et mer passende ord kunne de nesten ikke finne, for det er virkelig sånn det føles for min egen del også. Nå finnes det mange tilsvarende verktøy som jeg også har testet, men for meg skiller Kajabi seg vesentlig ut på tre ting:

 1. Jeg klarer endelig å lage en nettside selv som ser profesjonell ut og som jeg er stolt av (og som jeg ikke sitter med hver dag og pirker på)
 2. Jeg produserer digitale produkter av høy kvalitet, som støtter opp om brandet mitt og verdiene i Bedre Bedrift, og som virkelig lar meg hjelpe kundene mine på en fantastisk måte
 3. Jeg har fått samlet mange ulike verktøy og systemer på én plass (bra både for økonomien og GDPR!)

For Kajabi gjør så mye mer enn bare kurs.

Les også: Ikke start din egen bedrift!

Dette kan du få til med Kajabi

Noen bruker Kajabi kun til nettkurs, men du kan bruke dette kraftige verktøyet til så mye mer! Nedenfor kan du se hva jeg bruker (eller skal bruke) Kajabi til i min bedrift:

 • Nettside (jeg brukte WordPress.org før + SiteGround hosting)
 • Blogg (erstatter WordPress/SiteGround)
 • E-postmarkedsføring (jeg har brukt både MailChimp og ConvertKit)
 • Landingssider (tok meg aldri råd til Leadpages…)
 • Betalingsløsning (brukte Paypal før)
 • Nettkurs - kursportal (brukte Teachable før)
 • Medlemsportal (kommer)
 • Nettbutikk (brukte WordPress + EasyDigitalDownloads + Paypal)

Og hvorfor Kajabi er bedre...

Min kanskje største frustrasjon med verktøyene jeg brukte før, som WordPress, Teachable og Paypal, var at jeg aldri fikk verken nettside, blogg eller salg på nettsiden profesjonell nok. 

Alt endte opp med å se skikkelig hjemmesnekra ut, og det er ikke så rart siden jeg ikke er en designer! Det tok for mye tid og jeg opplevde ofte at jeg gikk ned i "the WordPress rabbit hole", både når det gjaldt nye maler og konstant pirking på farger, fonter, oppsett…

Med Kajabi har jeg blitt kvitt flere tidstyver, masse frustrasjon, fått validert konseptet mitt og tjent nok penger til å kunne drive egen bedrift på fulltid.

En bedrift er mye mer enn et verktøy eller nettkurs!

Nå skal det veldig mye mer til før en lykkes med å drive bedrift, enn ett verktøy i seg selv, men Kajabi har for meg vært kritisk for å spare tid og for å skape et profesjonelt brand med gjennomførte produkter og tjenester i høy kvalitet.

Husk også at det ikke holder bare å kjøpe et verktøy - du må lære deg det, skikkelig. Alt for ofte ser jeg at folk bytter mellom ulike verktøy og plattformer, før de har brukt nok tid på det første. Gresset er ikke grønnere på den andre siden! Du får ikke automatisk flere abonnenter på nyhetsbrevet ditt fordi du bytter fra MailChimp til ConvertKit, eller flere salg fordi du bytter fra Teachable til Kajabi.

Du må legge ned en stor innsats for 1. å lære deg verktøyet du skal bruke og 2. ta i bruk det du har lært (og 3. være tålmodig og ha tro på det du gjør 😊).

En annen vesentlig ting er at Kajabi koster rundt tusen kroner i måneden, og jeg anbefaler ikke at du gjør den investeringen før du virkelig er klar. Du bør enten ha (virkelig) behov for og ha råd til en profesjonell nettside, eller ha hele grunnmuren for et onlinekurs ferdig, først. 

Ikke kjøp Kajabi for å lage onlinekurs, før kurset ditt er, inkludert markedsføringsstrategien, er nesten helt ferdig. For å lage et slikt kurs er en lang og krevende oppgave, og jeg har sett mange kaste mange tusen kroner ut av vinduet fordi kurset tok betydelig lengre tid enn antatt.

Les også: GDPR enkelt forklart for deg som driver en liten bedrift

Klarer du å lage proffe ting selv?

Men kanskje synes du at både WordPress og Kajabi er overveldende, innviklet og tidkrevende? Får du "helt spader" av å tenke på å logge deg på for å sette opp et kurs i Kajabi, eller få nettsiden din slik du vil ha den? Kjenner du deg kanskje ikke helt igjen i det jeg skriver om at Kajabi er enkelt?

Vi har alle ulike styrker, og jeg synes nok at det er morsommere enn mange å holde på med verktøy og systemer! Og, jeg lærer meg de raskt. Ikke bare det grunnleggende, men alle detaljene som gjør at man virkelig kan hente ut potensialet.

Det har jeg gjort med Kajabi, og det kan jeg lære deg også.

Bygg en proff nettside og en kursportal som imponerer!

Ikke kast bort mer tid og penger på å lete etter det riktige verktøyet eller systemet, eller å prøve å tilpasse det du har! Hvis du er klar til å investere i en bedrift der du som en ekspert på ditt fagfelt har en trygg og stabil inntekt gjennom digitale produkter og tjenester, da har du kommet til riktig sted.

Vil du vite mer? Les mer og meld deg på listen min her. (PS: Meld deg også på nyhetsbrevet mitt hvis du vil få andre tips til hvordan du kan drive en effektiv, lønnsom og profesjonell bedrift med stabil inntekt fremover.)

Etter at du har meldt deg på så svar på første e-posten du får (en automail) med den ene tingen du lurer mest på når det gjelder Kajabi* (sponset lenke). Og du? Svar på den e-posten. ;) Hvorfor det, tenker du kanskje?

Er vi en god match?

Jo, det er fordi jeg vil jobbe med de mest dedikerte gründerne, som virkelig ønsker å skape en nettbasert (del av) bedrift(en sin). Det er for deg som er ekspert i faget ditt (om det er prosjektleder, journalist, rådgiver, coach, webdesigner, personlig trener, håndverker, foredragsholder, eiendomsmegler), som liker å jobbe og som tar det å drive bedrift på alvor.

Det er for deg som vet at for å lykkes, må man finne de riktige personene en ønsker å jobbe med, som vekker tillit og er troverdig, og som har gått veien før deg. Det er for deg som gidder å gå det ekstra steget for å vise at du mener alvor.

Det er ikke for deg som ser på det å drive bedrift som en artig hobby, som vil bli millionær over natta (og tror at det er mulig, utenom i lotto) og stadig er på jakt etter "freebies" og "quick-fixes".

Og jeg? Jeg vil jobbe med deg som kjenner deg igjen i verdiene mine: integritet, kvalitet og ærlighet. 

*Om bruk av affiliatelenker (sponsede lenker)

Alle lenker på dette nettstedet merket med stjerne (*) er affiilatelenker. Hvis du klikker på en slik lenke, og deretter kjøper noe innen en gitt periode, får Bedre Bedrift AS provisjon av salget. Du kan være trygg på at jeg aldri anbefaler noe jeg ikke har testet grundig selv, inkludert kundeservice og responstider. Ta kontakt med meg hvis du har noen spørsmål rundt dette.

Du kan ofte avsløre slike affiliatelenker selv ved å se på tegn og tall etter selve nettadressen. Her er f.eks. vår affiliatelenke til Kajabi: https://app.kajabi.com/r/kLqcPcis, mens den vanlige er https://kajabi.com/

Alle som deler slike lenker plikter å opplyse deg om det. Dessverre er det noen som skjuler det, og man kan lure på hvorfor. 🤨 En profesjonell og seriøs bedrift informerer klart og tydelig om slike lenker.

Les også: Lurer du kundene dine? "Markedsføringsguruene" du ikke bør lære av

GDPR sjekkliste ✅

Motta sjekklisten som PDF og (kun) to e-poster til med konkrete tips til arbeidet (meld deg av når som helst).

 

Og selv om e-postene også nevner hvordan jeg kan hjelpe deg, blir du ikke bombardert med salgspitcher (som ingen kan fordra 🤢). For å ivareta markedsføringsloven trenger jeg samtykket ditt, derfor må du krysse av i boksen 👇. Les mer om personvernet ditt her.

Close

Her deler jeg nyttige tips for å drive en lønnsom og profesjonell bedrift, og generelle funderinger over livet som småbedriftseier.

Nyhetsbrev sendes ut 1-2 ganger i måneden og inneholder noen ganger informasjon om produkter og tjenester. Meld deg av når som helst.

Personvern