Om Tjenester Nettbutikk Global 🌎 Kontakt Logg inn

Hva er Kajabi? (Kinderegget du trenger for å drive en lønnsom nettbasert bedrift!)

nettside strategi May 12, 2019

Hva er Kajabi og hvordan har det hjulpet meg?

Kajabi* (sponset lenke, les nederst) er et verktøy/system du kan bruke for å lage nettsider, blogg, kursportal og andre digitale produkter. Nettsiden og bloggen du besøker nå, er laget med Kajabi (ikke sponset lenke). 😊

Denne alt-i-ett plattformen har vært en "gamechanger" for bedriften min. Nå har jeg endelig (enkelt!) fått til en lekker nettside som ser profesjonell ut, og jeg lager nettkurs og andre digitale produkter som jeg har tjent et sekssifret beløp på de siste 9 månedene. Og det er bare de rene digitale produktene - rådgivning og mersalg kommer i tillegg.

OBS! Før du går "all-in" på en "onlinebusiness", les dette først: Ikke kjøp drømmen om å bli millionær av en "onlinebusiness"

Ordet Kajabi kommer fra urfolket i Australia og betyr "take flight", altså "å ta av". Et mer passende ord kunne de nesten ikke finne, for det er virkelig sånn det føles for min egen del også. Nå finnes det mange tilsvarende verktøy som jeg også har testet, men for meg skiller Kajabi seg vesentlig ut på tre ting:

 1. Jeg klarer endelig å lage en nettside selv som ser profesjonell ut og som jeg er stolt av (og som jeg ikke sitter med hver dag og pirker på)
 2. Jeg produserer digitale produkter av høy kvalitet, som støtter opp om brandet mitt og verdiene i Bedre Bedrift, og som virkelig lar meg hjelpe kundene mine på en fantastisk måte
 3. Jeg har fått samlet mange ulike verktøy og systemer på én plass (bra både for økonomien og GDPR!)

For Kajabi gjør så mye mer enn bare kurs.

Les også: Ikke start din egen bedrift!

Dette kan du få til med Kajabi

Noen bruker Kajabi kun til nettkurs, men du kan bruke dette kraftige verktøyet til så mye mer! Nedenfor kan du se hva jeg bruker (eller skal bruke) Kajabi til i min bedrift:

 • Nettside (jeg brukte WordPress.org før + SiteGround hosting)
 • Blogg (erstatter WordPress/SiteGround)
 • E-postmarkedsføring (jeg har brukt både MailChimp og ConvertKit)
 • Landingssider (tok meg aldri råd til Leadpages…)
 • Betalingsløsning (brukte Paypal før)
 • Nettkurs - kursportal (brukte Teachable før)
 • Medlemsportal (kommer)
 • Nettbutikk (brukte WordPress + EasyDigitalDownloads + Paypal)

Og hvorfor Kajabi er bedre...

Min kanskje største frustrasjon med verktøyene jeg brukte før, som WordPress, Teachable og Paypal, var at jeg aldri fikk verken nettside, blogg eller salg på nettsiden profesjonell nok. 

Alt endte opp med å se skikkelig hjemmesnekra ut, og det er ikke så rart siden jeg ikke er en designer! Det tok for mye tid og jeg opplevde ofte at jeg gikk ned i "the WordPress rabbit hole", både når det gjaldt nye maler og konstant pirking på farger, fonter, oppsett…

Med Kajabi har jeg blitt kvitt flere tidstyver, masse frustrasjon, fått validert konseptet mitt og tjent nok penger til å kunne drive egen bedrift på fulltid.

En bedrift er mye mer enn et verktøy eller nettkurs!

Nå skal det veldig mye mer til før en lykkes med å drive bedrift, enn ett verktøy i seg selv, men Kajabi har for meg vært kritisk for å spare tid og for å skape et profesjonelt brand med gjennomførte produkter og tjenester i høy kvalitet.

Husk også at det ikke holder bare å kjøpe et verktøy - du må lære deg det, skikkelig. Alt for ofte ser jeg at folk bytter mellom ulike verktøy og plattformer, før de har brukt nok tid på det første. Gresset er ikke grønnere på den andre siden! Du får ikke automatisk flere abonnenter på nyhetsbrevet ditt fordi du bytter fra MailChimp til ConvertKit, eller flere salg fordi du bytter fra Teachable til Kajabi.

Du må legge ned en stor innsats for 1. å lære deg verktøyet du skal bruke og 2. ta i bruk det du har lært (og 3. være tålmodig og ha tro på det du gjør 😊).

En annen vesentlig ting er at Kajabi koster rundt tusen kroner i måneden, og jeg anbefaler ikke at du gjør den investeringen før du virkelig er klar. Du bør enten ha (virkelig) behov for og ha råd til en profesjonell nettside, eller ha hele grunnmuren for et onlinekurs ferdig, først. 

Ikke kjøp Kajabi for å lage onlinekurs, før kurset ditt er, inkludert markedsføringsstrategien, er nesten helt ferdig. For å lage et slikt kurs er en lang og krevende oppgave, og jeg har sett mange kaste mange tusen kroner ut av vinduet fordi kurset tok betydelig lengre tid enn antatt.

Les også: GDPR enkelt forklart for deg som driver en liten bedrift

*Om bruk av affiliatelenker (sponsede lenker)

Alle lenker på dette nettstedet merket med stjerne (*) er affiilatelenker. Hvis du klikker på en slik lenke, og deretter kjøper noe innen en gitt periode, får Bedre Bedrift AS provisjon av salget. Du kan være trygg på at jeg aldri anbefaler noe jeg ikke har testet grundig selv, inkludert kundeservice og responstider. Ta kontakt med meg hvis du har noen spørsmål rundt dette.

Du kan ofte avsløre slike affiliatelenker selv ved å se på tegn og tall etter selve nettadressen. Her er f.eks. vår affiliatelenke til Kajabi: https://app.kajabi.com/r/kLqcPcis, mens den vanlige er https://kajabi.com/

Alle som deler slike lenker plikter å opplyse deg om det. Dessverre er det noen som skjuler det, og man kan lure på hvorfor. 🤨 En profesjonell og seriøs bedrift informerer klart og tydelig om slike lenker.

Les også: Lurer du kundene dine? "Markedsføringsguruene" du ikke bør lære av

GDPR sjekkliste ✅

Motta sjekklisten som PDF og (kun) to e-poster til med konkrete tips til arbeidet (meld deg av når som helst).

 

Og selv om e-postene også nevner hvordan jeg kan hjelpe deg, blir du ikke bombardert med salgspitcher (som ingen kan fordra 🤢). For å ivareta markedsføringsloven trenger jeg samtykket ditt, derfor må du krysse av i boksen 👇. Les mer om personvernet ditt her.

Close

Få viktige oppdateringer om GDPR og nyttige tips for å drive en lønnsom og profesjonell bedrift.

Nyhetsbrev sendes ut 1-2 ganger i måneden og inneholder noen ganger informasjon om produkter og tjenester. Meld deg av når som helst.

Abonnenter får invitasjon til et gratis ressursbibliotek for småbedriftseiere og gründere.

Personvern