Hjelp andre kvinnelige gründere

Jeg har lenge drømt om å skape den berømte forskjellen. Gjennom Bedre Bedrift håper jeg å kunne gjøre akkurat det. Og med Kiva-teamet for bedriften min håper jeg at den forskjellen når ut til hele verden – til gründere, som deg og meg, som går med den samme drømmen.

Nicaragua. Året er 2014 og Gloria Karina er 22 år gammel og nygift. Hun har fullført en grad i industrielle ingeniørfag og vil nå spesialisere seg innen ledelse. Glorias største drøm er å starte sin egen bedrift! Ektemannen støtter henne finansielt, men de har ikke råd til at hun tar mer utdanning. De mangler også nødvendig utstyr for at hun skal klare å drive for seg selv.

Gloria Karina fra Nicaragua - drøm realisert med KivaOktober samme år lånte 67 personer, fra nesten like mange land, $2000 til Gloria Karina. Det gjorde at hun kunne kjøpe seg en PC, og komme i gang med videre spesialisering. De neste 39 månedene betalte Gloria pengene tilbake til samtlige långivere, med renter til den lokale finansinstitusjonen som håndterte lånet.

Med lån fra Kiva-entusiastene fikk Gloria realisert drømmen sin. Vi som er långivere, fikk alle pengene våre tilbake. Med et innskudd på $25-50 er rentetapet forsvinnende lite.

Verdien av å bidra til at en ung kvinne kan realisere sin største drøm, er ubetalelig.

VIL DU VÆRE MED OG STØTTE KVINNELIGE GRÜNDERE MED MIKROLÅN? MELD DEG PÅ BEDRE BEDRIFTS TEAM HER

Kvinnegruppen fra Senegal - drøm realisert med Kiva

2. mars 2012 satte jeg inn mitt første innskudd til Kiva.org og det gikk til en gruppe kvinner i Senegal som skulle kjøpe en gris de planla å selge videre. Også de betalte tilbake lånet i sin helhet.

Siden den gangen har jeg lånt ut nøyaktig (!) $1000 på kun $266 i faktiske innskudd. Kivas modell er fantastisk, ikke bare fordi de hjelper gründere over hele verden, men fordi man kan “resirkulere” innskuddene sine.  

Akkurat som Gloria så drømmer jeg også om å drive min egen bedrift. Mange har mye å si om hvordan myndighetene i Norge (og Norden) tilrettelegger for entreprenørskap – eller ikke gjør det.

En ting er sikkert: mine forutsetninger er bedre enn Gloria sine.

Jeg har også lenge drømt om å skape den berømte forskjellen. Gjennom Bedre Bedrift håper jeg å kunne gjøre akkurat det. Og med Kiva-teamet for bedriften min håper jeg at den forskjellen når ut til hele verden – til gründere, som deg og meg, som går med den samme drømmen.

Bedre Bedrifts Kiva-team støtter i hovedsak kvinnelige gründere som trenger lån for videre utdanning.

VIL DU VÆRE MED OG STØTTE KVINNELIGE GRÜNDERE MED MIKROLÅN? MELD DEG PÅ BEDRE BEDRIFTS TEAM HER

Tips og triks for en bedre bedrift!

Motta Bedre Bedrifts månedlige nyhetsbrev, som av og til kan inneholde informasjon om mine produkter og tjenester. Jeg lover å ta godt vare på dataene dine og slette de på forespørsel, jfr. personvernerklæringen

Null spam. Meld deg av når som helst. Hilsen Rie Aleksandra 🙂 Powered by ConvertKit